OVER ONS


Hallo, wij zijn Zwemschool VetCool!

Zwemschool VetCool is een zwemschool voor jonge kinderen, waar het allemaal net een beetje anders gaat!

Over Zwemschool VetCool Groningen

Na zelf ervaring op te hebben gedaan in de zwem- en badwereld, zagen wij in dat er nog veel meer kansen waren. Daarom richtten wij in 2008 onze eigen zwemschool op, genaamd VetCool. Normaal wordt er veel geïnvesteerd in de lange lesprogramma’s. Wij wilden dit anders. Daarom gingen wij juist voor de kleinere lesgroepen of de langere lestijden. Zo kon er uitgebreid aandacht besteed worden aan de kinderen. En in verhouding zijn ze sneller klaar met het behalen van de diploma’s, omdat ze sneller leren. In september 2023 zijn we uitgebreid en openden we de deuren van Zwemschool VetCool Zernike!

over ons

Zwemonderwijs

Al onze instructeurs hebben een gecertificeerd diploma voor zwemonderwijzer op zak, net als een diploma EHBO en een Verklaring Omtrent Gedrag. Hierdoor weet je zeker dat je kind in goede handen is!

Leerlingvolgsysteem

Via een leerlingvolgsysteem kun je zien hoe het met de vorderingen van je kind gaat. Daarnaast mag je ook altijd even voor of na de les vragen hoe het gaat! Een keer per maand organiseren wij een kijkles, waarbij je in de laatste 10 minuten in de zwemzaal kunt kijken hoe je kind het doet en welke vorderingen er zijn gemaakt.

Afmelden/inhalen

Aangezien wij binnen een vaste periode proberen zoveel mogelijk kinderen vaardig te maken om het diploma te kunnen halen, is het het beste om zo min mogelijk lessen te missen gedurende het traject voor A! Uiteraard begrijpen wij dat een kind soms ziek is of iets anders heeft, maar dan is het belangrijk dat je de les op een ander moment inhaalt. Dit kun je via het leerlingvolgsysteem zelf regelen.

Schoolvakanties en feestdagen

In schoolvakanties en feestdagen geven wij geen zwemlessen.

Diploma’s NRZ/NPZ

Kinderen zwemmen af volgens de eisen van de NRZ/NPZ. Zie voor meer informatie de website: www.nrz-nl.nl.

Kan er gewisseld worden van les en/of groep?

In principe streven we ernaar om zoveel mogelijk de kinderen in dezelfde groep bij dezelfde lesgever te houden van begin A t/m einde A. Echter zullen er kinderen zijn die niet kunnen meekomen met de groep en daarom nog een periode langer in een niveaugroep blijven zwemmen. Mocht het noodzakelijk zijn om te wisselen, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Vanaf welke leeftijd kun je het beste beginnen?

De beste leeftijd om goed te leren zwemmen is 5 à 6 jaar. Omstreeks deze leeftijd kunnen kinderen instructies opnemen en vertalen naar een beweging. Ook is hun fijne motoriek op deze leeftijd dermate ontwikkeld dat zij complexere zwembewegingen goed kunnen uitvoeren. Toch kun je jouw kind opgeven om vanaf 4 jaar zwemles te laten volgen. Aangezien we spelend leren, kan elk kind het oppakken en leert hij of zij zich al heel snel in ieder geval te redden in het water. Mocht het zo zijn dat je kind te weinig doet met de prikkels of informatie, dan wordt geadviseerd om tijdelijk te stoppen met de zwemlessen.

Hoe vinden de betalingen plaats?

De betalingen vinden plaats binnen het leerlingvolgsysteem. Wanneer je kiest voor betaling per maand, zal dit door middel van een maandelijkse incasso plaatsvinden. Deze incasso vindt plaats rond de 25e van de maand voor de maand erna.

Waar kan ik blijven tijdens de zwemles?

Tijdens de eerste zwemles van een kind mag de ouder plaatsnemen in het zwembad. Vervolgens is elke laatste les van de maand een kijkles en mogen ouders in het zwembad kijken naar hun kind. Bij alle andere lessen wordt ouders verzocht om buiten de zwemzaal plaats te nemen. Je kunt boven op de eerste etage kijken naar de zwemlessen en, als je kinderen meeneemt naar de lessen die zelf niet hoeven te zwemmen, dan kun je plaatsnemen achter de ramen aan de lange zijde van het bad. Op die plek hebben wij ook speelgoed liggen voor de kinderen en draaien wij een film. Hiermee willen wij graag de overlast in de rest van het gebouw zien te voorkomen. Tot slot een dringend verzoek om speelgoed dat door je kind is gebruikt aan het eind ook weer op te ruimen.

Heb je nog meer vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Ervaringen

Onze zoon heeft met heel veel plezier zwemles gehad bij zwemschool Vet Cool en inmiddels zijn diploma’s op zak! Leuke enthousiaste instructeurs, kleine groepjes dus veel aandacht voor het kind.
Zeker een aanrader!

- Clement

Een erg goede zwemschool. De lessen zijn kleinschalig, kindgericht en persoonlijk. Echt een aanrader!

- Ursula

Leuke zweminstructeurs die op een mooie manier de kinderen aan het zwemmen krijgen. Kleine groepen; veel aandacht per kind. Snel diploma gehaald

- Kees